BEGIN SG
1053
SG
EIND SG
1008
SG
Maischwater
5,0 L
Water
Spoelwater
2,5 L
SG
Water
Maischschema
40 graden 10 minuten
62 graden 30 minuten
72 graden 20 minuten
78 graden 5 minuten
Hopgifte
E.K. Golding | 3 gram | 60 minuten
E.K. Golding | 5 gram | 15 minuten
Specerijen
–
Ingredienten
Mout
750 gram Tarwemout
500 gram Pilsmout
Gist
Fermentis WB-06
5 gram
BEGIN SG
1090
SG
EIND SG
1010
SG
Maisch
water
5,5 L
Water
Spoel
water
2,3 L
Water
Maischschema
63 graden 40 minuten
72 graden 20 minuten
78 graden 5 minuten
Hopgifte
Perle 7 gram 60 minuten
Mout
1,5 kilo Pilsmout
150 gram Cara 120
150 gram Special B
300 gram Kristalsuiker
Gist
Fermentis T-58
5 gram
Weizen bier recept
Een heerlijke Duitse weizen gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Doordat in dit recept meer dan 50% van de moutstort uit tarwegranen bestaat mag je dit bier een weizen noemen. Ook gebruiken we geen andere ingrediënten behalve hop, mout, water en gist. Dit is een vereiste om het volgens het Reinheitsgebot te brouwen. Heerlijk troebele uitstraling en perfect zomer bier.
Bestel een bierbrouw pakket
Materialen benodigd met een bierbrouw pakket van WOrtBrouwer
Inbegrepen
- Hop, mout en gist
- Vergistingsemmer
- Instructie met de stappen
- Brouwliefde
Eigen materiaal
- 8 Liter (soep)pan
-
Keukenthermometer
-
Zeef of BIAB zak
-
Reinigingsmiddel
Pingback: Bierbostel brood recept - Bak een bier bostel brood! -